Prajitura de post cu caise

Se face un aluat din 250 g faina, margarina, 100 g zahar si 100 ml apa rece. Se framanta bine, apoi se taie aluatul in doua bucati. Din prima bucata

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 275 g faina
  • 250 g margarina
  • 200 g zahar
  • 100 g gem de caise
  • 200 g caise
  • 100 g miez de nuca
  • 100 ml apa

Mod de preparare

Se face un aluat din 250 g faina, margarina, 100 g zahar si 100 ml apa rece. Se framanta bine, apoi se taie aluatul in doua bucati. Din prima bucata se intinde o foaie si se pune intr-o tava tapetata. Peste foaie se intinde gemul si se aranjeaza caisele, taiate in jumatati si fara samburi. Se presara peste caise restul de zahar, amestecat cu 1 lingura de faina si cu miezul de nuca pisat. Cealalta bucata de aluat se intinde si se taie in felii de 1 cm, care se aranjeaza, ca un gratar, peste umplutura. Se introduce tava la cuptor, se lasa 10 minute la foc iute, apoi se da flacara mai mica si se lasa sa se rumeneasca timp de 20 minute.

Se serveste calda sau rece.

Alte retete recomandate:

Tarta cu caise

Fursecuri cu caise

Tarta cu fructe

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...