Prajitura de post cu gem

Prajitura de post cu gem este foarte gustoasa. Pentru prepararea ei aveti nevoie de zahar, faina, nuci, arome, cacao si margarina.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri gem
  • 1 cana de apa
  • 1 lingura de bicarbonat
  • faina cat cuprinde
  • cateva nuci
  • arome
  • Pentru glazura:
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura apa
  • 80 gr margarina vegetala

Mod de preparare

Prajitura de post cu gem este foarte gustoasa si simplu de preparat. Mai intai se bate zaharul cu apa, uleiul, gemul si aromele cu mixerul. Se adauga nucile tocate, bicarbonatul stins si faina cat cuprinde. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava unsa cu ulei, care se introduce apoi in cuptor, unde se tine intre 20 si 25 de minute. Pentru glazura se pun pe foc 2 linguri de cacao cu 2 linguri de zahar si o lingura de apa, iar cand incepe sa fiarba se pune margarina si se amesteca rapid. Glazura se toarna peste prajitura fierbinte.


Se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de prajituri de post recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Zacusca de macrou

Prima data am vazut acest fel de zacusca anul trecut, la Ina-bucataras dragalas si am stiut din start ca o sa-mi placa, dar...

Zacusca de macrou
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii