Prajitura de sezon

1. Freci ouale intregi cu zaharul, adaugi treptat uleiul, laptele, aromele, bicarbonatul si faina. 2. Omogenizezi compozitia si torni in tava unsa si

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua intregi
  • 1 pahar zahar
  • 1/2 pahar ulei
  • 1/2 pahar lapte
  • 2 pahare faina
  • zahar vanilat
  • rom
  • zeama de la lamaie
  • 1 lingurita de bicarbonat stins
  • 1 kg de cirese sau visine

Mod de preparare

1. Freci ouale intregi cu zaharul, adaugi treptat uleiul, laptele, aromele, bicarbonatul si faina.

2. Omogenizezi compozitia si torni in tava unsa si tapetata cu faina.

3. Deasupra aluatului, care e moale, asezi visinele sau ciresele curatate de samburi si scurse.

4. Deasupra lor mai pui o mana de zahar si scortisoara si, optional, o mana de nuca data prin masina.

5. Coci la foc potrivit 40 minute, iar cand e gata, o pudrezi cu zahar.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute din peste

Va prezint o reteta simpla care se prepara foarte repede si este si foarte buna. Pestele gen cod, merluciu sau stiuca este...

Chiftelute din peste
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise