Prajitura de toamna este un semn ca toamna a inceput si ca trebuie sa ne umplem camarile.
Punem faina intr-un bol mai mare. Adaugam zaharul si amestecam bine. Topim untul si il turnam peste faiana. Cu degetele amestecam bine pana vom obtine un aluat sfaramicios, din care vom pastra o cescuta. Peste aluatul ramas adaugam praful de copt,esenta, ouale,laptele si omogenizam bine. Spalam prunele si le desfacem in doua,apoi le punem la scurs. Tapetam o tava cu unt sau ulei si cu faina si turnam aluatul. Asezam prunele si presaram deasupra restul de aluat sfaramicios pe care l-am oprit. Introducem tava la cuptor la foc potrivit. Scoatem prajitura cand s-a rumenit frumos deasupra.Se taie dupa ce s-a racit complet. Pudram cu zahar pudra.
Prajitura de toamna se serveste cu zahar pudra pe deasupra.
Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti