Prajitura de toamna

Prajitura de toamna este un semn ca toamna a inceput si ca trebuie sa ne umplem camarile.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 750 ml lapte
  • 150 gr unt
  • 3 oua
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 kg de prune

Mod de preparare

Punem faina intr-un bol mai mare. Adaugam zaharul si amestecam bine. Topim untul si il turnam peste faiana. Cu degetele amestecam bine pana vom obtine un aluat sfaramicios, din care vom pastra o cescuta. Peste aluatul ramas adaugam praful de copt,esenta, ouale,laptele si omogenizam bine. Spalam prunele si le desfacem in doua,apoi le punem la scurs. Tapetam o tava cu unt sau ulei si cu faina si turnam aluatul. Asezam prunele si presaram deasupra restul de aluat sfaramicios pe care l-am oprit. Introducem tava la cuptor la foc potrivit. Scoatem prajitura cand s-a rumenit frumos deasupra.Se taie dupa ce s-a racit complet. Pudram cu zahar pudra.


Prajitura de toamna se serveste cu zahar pudra pe deasupra.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii