Prajitura delicioasa cu branza si smantana

Prajitura delicioasa cu branza si smantana este o reteta de prajitura potrivita pentru Pasti. Este o prajitura usoara, delicioasa potrivita si pentru copii.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat alb:
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 100 g faina
  • 30 ml ulei
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • Blat cacao:
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 75 g faina
  • 30 g cacao
  • esenta
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt
  • Crema de branza si smantana:
  • 500 g smantana
  • 400 g branza de vaci (Fagaras)
  • 100 g zahar pudra aromat
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • 2 pliculete de gelatina
  • Glazura:
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g ciocolata de menaj
  • o lingura miere lichida
  • 100 g miez de nuca prajit si maruntit

Mod de preparare

Preparare:
1. Se prepara cele doua blaturi mixand albusurile(cate 4)cu un praf de sare apoi cu zaharul ,pana se intaresc.Se adauga si galbenusurile frecate putin cu uleiul apoi esenta si faina amestecata cu praful de copt(la blatul de cacao se amesteca cu faina si praful de copt si cacaoa).

Se toarna aluaturile in tavi tapetate cu hartie pentru copt si se dau la copt cca.20 de minute la foc potrivit. Se desprind de hartie dupa ce s-au racorit putin si se lasa sa se raceasca bine.

2. Pentru crema amestecam smantana cu branzica si zaharul apoi adaugam geletina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marin(fara a o fierbe), turnata in fir subtire.

3. Se aseazaintr-o tava putin mai inalta blatul de cacao apoi se toarna crema de smantana, se aseaza deasupra blatul alb, presand usor cu mana.

Deasupra se glazureaza cu ciocolata rasa si amestecata cu zaharul pudra si mierea de albine si apoi topite pe flacara mica a aragazului.

Deasupra glazurei se presara miez de nuca prajit si maruntit.

Reteta de prajitura cu smantana a fost propusa de ani67 pe forum culinar.


Prajitura delicioasa cu branza si smantana se lasa la frigider cel putin 2 ore, apoi se taie in forma dorita.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chec cu cacao de post

Zilele trecute tot ma uitam pe internet dupa niste retete de dulciuri de post.Cand am vazut pe pagina Laurei Sava acest chec...

Chec cu cacao de post
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca