Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura delicioasa cu nuci sunt necesare urmatoarele ingrediente: nuci, albusuri, zahar, unt, praf de copt, coaja rasa de lamaie.
Se freaca untul cu zaharul si galbenusurile adaugate unul cate unul, pana cand se face spuma. Se adauga coaja de lamaie, praful de copt si nucile, amestecand bine. Apoi se adauga si cele cinci albusuri batute spuma.
Se captuseste tava cu hartie unsa cu unt, se toarna repede toata compozitia si se coace la foc potrivit timp de 20—25 min.
Se taie cat este fierbinte (in tava), bucati mici, patrate sau dreptunghiulare.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu stafide si ciocolata
Prajitura cu nuci
Prajitura cu prune si nuci
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj