Prajitura delicioasa Roza

Pentru prajitura delicioasa Roza va trebuie oua, zahar, ulei, coaja si zeama de la o lamaie. Este usor de preparat.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 300 g zahar
  • 200 ml ulei
  • o lingurita de amoniac
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 800-1000 g faina si
  • o vanilie
  • Crema:
  • 400 g unt
  • 400 g zahar
  • 4 linguri de ness
  • 2 galbenusuri
  • 50 ml coniac sau rom si
  • 1 borcan de dulceata de trandafiri.

Mod de preparare

Pentru prajitura delicioasa Roza se bat ouale spuma cu zahar, adaugam uleiul, vanilia, lamaia, amoniacul si la urma, faina pentru ca aluatul sa fie mai molicel. Se fac 5 foi, care se coc in tava tapetata cu ulei si faina. Pentru crema, zaharul se fierbe cu 100 ml de apa pana face basici, lasam timp de 15 minute la racorit, apoi il punem peste unt si batem bine pana creste crema in volum. Adaugam ouale, nessul si coniacul. Foile le insiropam cu cafea si vanilie, apoi punem in ordine: foaie, crema, foaie, crema, foaie, gem sau dulceata, foaie, crema si pe ultima foaie adaugam putina crema si nuca macinata.


Prajitura delicioasa Roza se serveste dupa ce s-a racit.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!