Margarina se taie bucati si se pune la microunde aproximativ 1 minut, apoi se lasa la racit. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Galbenus
Margarina se taie bucati si se pune la microunde aproximativ 1 minut, apoi se lasa la racit. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o compozitie cremoasa, apoi se adauga untul si se omogenizeaza. In compozitie se incorporeaza si faina avand grija sa nu se formeze cocoloase. Se adauga si laptele si se amesteca. La sfarsit se inglobeaza albusurile batute spuma si se amesteca cu o lingura de lemn, de sus in jos. O tava (a mea a avut 23/33,dar se poate si un pic mai mare) se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia si se da la cuptor 1 h la foc mic (la inceput, 5 min se da focul mai mare, apoi se da la minim) pe treapta cea mai inalta a cuptorului. Este posibil sa fie nevoie de mai mult de o ora, cand se rumeneste frumos deasupra si se crapa putin e gata. Atentie! Nu se deschide cuptorul! Se scoate din cuptor si se lasa in tava sa se raceasca, apoi se portioneaza direct in tava.
Se pudreaza cu zahar si se serveste rece.
Alte retete de prajituri recomandate:
Am pregatit o mini rulada cu zmeura, dulce-acrisoara. Se pregateste repede si se mananca la fel de repede.
Desert mini rulada cu zmeuraGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa