Prajitura Dobos cu crema

Deasupra pe prajitura Dobos cu crema, punem o glazura facuta din 50 g unt, 2 linguri de zahar, o lingura de cacao.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g zahar
  • 2 oua intregi
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de lapte
  • 4 linguri de miere
  • sare
  • o lingura de bicarbonat
  • faina
  • Crema:
  • 500 ml de lapte
  • 2 linguri de faina
  • o vanilie
  • o budinca de vanilie
  • 250 g unt
  • 300 g zahar
  • glazura:
  • 50 g unt
  • 2 linguri de zahar
  • o lingura de cacao
  • 2 linguri de apa

Mod de preparare

Pentru prajitura Dobos cu crema,din toate ingredientele se face un aluat si se coc 4 foi pe dosul tavii. Crema – 500 ml de lapte se pune la fiert cu 2 linguri de faina, o vanilie si o budinca de vanilie. Separat se freaca 250 g unt cu 300 g zahar. Dupa ce s-a racit, laptele se amesteca cu untul spuma si se umplu foile. Deasupra punem o glazura facuta din 50 g unt, 2 linguri de zahar, o lingura de cacao, 2 linguri de apa fierbinte. Se fierbe pana se ingroasa, apoi ungem blatul.


Prajitura Dobos cu crema se serveste glazurata dupa ce s-a racit.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mille-feuilles sablé cu fructe de padure

Cand eu ma hlizeam cu voi vorba Mitinitei :) sa vedeti ce a facut fata mea Béatrice :))

Mille-feuilles sablé cu fructe de padure
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca