Prajitura ecler cu frisca si mure

Pentru prajitura ecler cu frisca si mure va trebuie unt, faina, praf de copt, frisca. Este delicioasa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reteta este pentru 10 portii
  • 125 g unt inmuiat
  • 25 g zahar
  • 100 g faina cernuta
  • 25 g amidon cernut
  • ½ lingurita de praf de copt
  • ½ lingurita de vanilie
  • 150 ml frisca
  • o lingurita de zahar tos
  • 75 g mure.

Mod de preparare

Pentru prajitura ecler cu frisca si mure, frecati untul cu zaharul pudra, pana se omogenizeaza, apoi incorporati faina, vanilia si praful de copt. Puneti compozitia intr-un cornet si turnati in tava cu hartie 20 de bastonase de 10 centimetri lungime. intre timp, incalziti cuptorul si coaceti timp de cincisprezece minute pana se rumenesc, dupa care, lasati la racit in tava. Bateti frisca cu ajutorul mixerului si cand este aproape gata, incorporati zaharul, apoi puneti murele si umpleti eclerele.


Prajitura ecler cu frisca si mure se serveste  cu mure si cateva fructe pentru decor.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...