Prajitura Emma

Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si uleiul pina avem o crema. Albusurile se bat spuma tare cu cele 5 linguri de apa iar faina se

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri apa
  • 375 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 370 g faina
  • praf de copt
  • fructe la alegere

Mod de preparare

Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si uleiul pina avem o crema. Albusurile se bat spuma tare cu cele 5 linguri de apa iar faina se amesteca cu praful de copt. Se incorporeaza faina si albusele in compozitia de galbenuse. Se pun in tava patrata unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se pune tava 10 min in cuptor apoi se scoate si se repartizeaza deasupra 500 g fructe la alegere (capsuni, zmeura, struguri, cirese). Se coace la foc potrivit.
Rece, se taie patrate si se pudreaza cu zahar vanilat

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghetti cu ciuperci, sunca, smantana si crutoane cu usturoi

Un pranz delicios si satios!

Spaghetti cu ciuperci, sunca, smantana si crutoane cu usturoi
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii