Prajitura FANTEZIE

FOI: Faina si margarina se freaca. Se adauga zaharul, praful de copt, galbenusurile si se framanta cu lapte sau smantana apoi se imparte in 2. O foaie

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi: 400gr faina
  • 100gr margarina
  • 150gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 3 galbenusuri
  • lapte sau smantana
  • marmelada
  • Crema: 200gr zahar
  • 100gr margarina
  • 200gr nuca sau mac
  • 200gr lapte
  • 170gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 vanilie
  • 3 albusuri batute spuma
  • 1 lamaie(coaja si zeama)

Mod de preparare

FOI: Faina si margarina se freaca. Se adauga zaharul, praful de copt, galbenusurile si se framanta cu lapte sau smantana apoi se imparte in 2. O foaie se intinde in tava peste care se pune marmelada.

CREMA: Zaharul, margarina, nuca sau macul, laptele, faina, praful de copt, vanilia, albusurile, lamaia se amesteca toate si se pune in tava dupa care se pune cealalta foaie. Se da la cuptor pana este gata.
Se pudreaza cu zahar. Se serveste calda sau rece, de preferinta rece.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de visine

Desert tort cu jeleu de visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca