Prajitura Fericire

Framantam un aluat din ingrediente si coacem 3 foi. Fierbem laptele cu faina, amestecam cu margarina si zaharul si impartim amestecul obtinut in 2 par

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 50 dlg faina
  • 15 dkg margarina
  • 15 dkg zahar pudra
  • 2 oua
  • 4 linguri miere
  • 1 pachet praf de copt
  • putin lapte
  • putin ghimbir
  • Pentru crema:
  • 7 dl lapte
  • 2 pachete praf de budinca de vanilie
  • 2 linguri faina
  • 25 dkg margarina
  • 20 dkg zahar
  • Pentru umplutura:
  • 2 pachete jeleu cu zahar
  • 5 dl rom
  • 2 linguri praf de cacao
  • 5 cutie piscoturi
  • 1 tabla ciocolata menaj

Mod de preparare

Framantam un aluat din ingrediente si coacem 3 foi. Fierbem laptele cu faina, amestecam cu margarina si zaharul si impartim amestecul obtinut in 2 parti egale. Intr-o parte adaugam jeleurile cu zahar taiate marunt si rom. In cealalta parte adaugam cacao. Ungem prima foaie cu jumatate din crema de cacao, o acoperim cu piscoturile inmuiate in rom si ungem deasupra jumatatea ramasa din crema de cacao. Acoperim cu a 2-a foaie pe care o ungem cu crema cu jeleu si acoperim cu ultima foaie. Deasupra glazuram cu ciocolata.
Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Rulada

Cornulete

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...