Reteta de prajitura cu crema si kiwi, este asa cum ii spune si numele, fina si delicata. Blatul prajiturii este foarte pufos, iar crema fina, imbinandu-se perfect cu feliile de kiwi.
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Pune intr-un bol mai mare zaharul impreuna cu ouale si mixeaza pe baie de aburi pana cand cantitatea s-a triplat, aproximativ 7-10 minute. Ia de pe aburi si continua sa mixezi pana cand s-au racit. Adauga usor cu o spatula faina, dupa care toarna aluatul in forma si da-l la cuptor pentru 15-20 minute.
Pregateste siropul adaugand toate ingredientele intr-o oala, la foc mic, pana ajung sa fiarba. Lasa-l sa se raceasca putin dupa care insiropeaza blatul.
Curata si feliaza kiwi-urile, aranjeaza-le frumos deasupra blatului insiropat, si toarna deasupra frisca lichida batuta bat impreuna cu zaharul. Niveleaza bine stratul de crema, decoreaza cu felii de kiwi si da la frigider. Prepara o gelatina si toarn-o deasupra.
Prajitura fina cu crema si kiwi se serveste rece.
O minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti