Prajitura fina cu mac

Se pune drojdia in lapte cu o lingurita de zahar. Se lasa 20 min sa dospeasca apoi se amesteca cu faina, nucile, mierea, ouale, sare si se lasa sa ste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 400 g faina
  • un cubulet drojdie
  • 125 ml lapte
  • 80 g zahar
  • 100 g nuci macinate
  • 100 g miere
  • 2 oua
  • 125 ml ulei
  • sare
  • 250 g mac
  • 30 g unt
  • un galbenus
  • 3 linguri smintina
  • 50 g stafide
  • 50 g zahar pudra
  • o lingura rom
  • 3 linguri dulceata

Mod de preparare

Se pune drojdia in lapte cu o lingurita de zahar. Se lasa 20 min sa dospeasca apoi se amesteca cu faina, nucile, mierea, ouale, sare si se lasa sa stea la cald 35 min. Macul se amesteca cu untul, galbenusul, restul de zahar smintina si stafidele. Se intinde coca si se adauga deasupra masa de mac. Se ruleaza si se taie coca felii, astfel incit sa obtinem niste melcisori. Se aseaza intr-o forma de tort de 26 cm si se lasa 20 min sa se odihneasca. Se pun apoi la copt. Se amesteca zaharul pudra cu romul si se unge prajitura cu acest amestec.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de crinkles cu portocala

Reteta de crinkles cu portocala este una destul de cautata in perioada sarbatorilor de iarna, iar eu am pregatit o portie...

Reteta de crinkles cu portocala
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca