Prajitura Foi de napolitana

Pentru prajitura Foi de napolitana aveti nevoie de 4 foi de napolitana, 3 foi cu nuca - 6 oua, o cana de zahar.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 foi de napolitana
  • 3 foi cu nuca
  • 6 oua
  • o cana de zahar
  • 4 linguri de miere
  • o cana de nuca macinata
  • ½ de cana de faina
  • o lingurita de bicarbonat stins
  • Crema:
  • 3 albusuri
  • 300 g zahar
  • 150 ml de apa
  • 200 g unt.

Mod de preparare

Pentru a obtine cele 3 foi, se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, mierea incalzita, nuca macinata, faina si bicarbonatul stins.  Crema pentru prajitura Foi de napolitana se face din 3 albusuri, 300 g zahar si 150 ml de apa. Se fierbe apa cu zaharul timp de 10 minute (sirop), dupa care se pune peste albusurile batute spuma separat si se continua baterea pana se intareste; adaugam mirodenii, vanilie, lamaie si migdale, dupa dorinta. Se lasa la racit timp de 15-20 de minute. Dupa aceea, se bat spuma 200 g unt, peste care punem crema. La sfarsit, se umplu foile incepand cu napolitana – crema, foaie cu nuca, crema, pana se termina.


Prajitura Foi de napolitana se serveste dupa ce am lasat-o un pic sa stea.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

O minunatie de arome!

Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos