Pentru prajitura Foi de napolitana aveti nevoie de 4 foi de napolitana, 3 foi cu nuca - 6 oua, o cana de zahar.
Pentru a obtine cele 3 foi, se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, mierea incalzita, nuca macinata, faina si bicarbonatul stins. Crema pentru prajitura Foi de napolitana se face din 3 albusuri, 300 g zahar si 150 ml de apa. Se fierbe apa cu zaharul timp de 10 minute (sirop), dupa care se pune peste albusurile batute spuma separat si se continua baterea pana se intareste; adaugam mirodenii, vanilie, lamaie si migdale, dupa dorinta. Se lasa la racit timp de 15-20 de minute. Dupa aceea, se bat spuma 200 g unt, peste care punem crema. La sfarsit, se umplu foile incepand cu napolitana – crema, foaie cu nuca, crema, pana se termina.
Prajitura Foi de napolitana se serveste dupa ce am lasat-o un pic sa stea.
Daca dorit sa dati un gust delicat pestelui, trebuie sa il lasati la marinat in lapte.
Crap prajit, marinat in lapteIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa