Prajitura Francisc

Prajitura Francisc este o reteta de prajitura foarte simpla. Pentru a pregati aceasta prajitura trebuie sa folositi 6 oua.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 150 g unt
  • 150 g nuca
  • Glazura:
  • 100g zahar pudra
  • 1-2 linguri cacao
  • 3 linguri apa fiarta;

Mod de preparare

Prajitura Francisc e o reteta pentru gospodinele aflate la inceputul lungului drum printre oale, este o reteta extrem de usoara pentru a va indulci cu o prajitura foarte usor de preparat: Se bate compozitia foarte bine si se coace intr-o tava incinsa, bine unsa cu unt. Se taie partea de deasupra aprox 1 cm si se inmoaie cu cafea fiarta bine. Separat se freaca 100 g unt cu 100g zahar pudra. Se amesteca cu restul si cu 150 g nuca macinata. Pentru un gust savuros se adauga putin rom.

Deasupra se aseaza glazura. Se freaca bine ingredientele pana se ingroasa crema. Se adauga 75 g unt si se intinde deasupra blatului.


Prajitura Francisc se serveste la desert langa o ceasca de ceai.
Acesta reteta este scrisa de Radu Bogdan pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca