Prajitura Francisc

Prajitura Francisc este o reteta de prajitura foarte simpla. Pentru a pregati aceasta prajitura trebuie sa folositi 6 oua.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 150 g unt
  • 150 g nuca
  • Glazura:
  • 100g zahar pudra
  • 1-2 linguri cacao
  • 3 linguri apa fiarta;

Mod de preparare

Prajitura Francisc e o reteta pentru gospodinele aflate la inceputul lungului drum printre oale, este o reteta extrem de usoara pentru a va indulci cu o prajitura foarte usor de preparat: Se bate compozitia foarte bine si se coace intr-o tava incinsa, bine unsa cu unt. Se taie partea de deasupra aprox 1 cm si se inmoaie cu cafea fiarta bine. Separat se freaca 100 g unt cu 100g zahar pudra. Se amesteca cu restul si cu 150 g nuca macinata. Pentru un gust savuros se adauga putin rom.

Deasupra se aseaza glazura. Se freaca bine ingredientele pana se ingroasa crema. Se adauga 75 g unt si se intinde deasupra blatului.


Prajitura Francisc se serveste la desert langa o ceasca de ceai.
Acesta reteta este scrisa de Radu Bogdan pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii