Prajitura Ghiocel

Se rup pricomigdalele in bucati cat mai mici si se amesteca bine cu unt. Se adauga fulgii de cocos si esenta de vanilie. Se asaza pe un platou, dandu-

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 40 de pricomigdalele
  • un pachet de unt
  • 200 g fulgi de cocos
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • o cana si jumatate cu lapte
  • 3 linguri cu faina
  • 250 g branza de vaci
  • 200 fulgi de cocos
  • 250 g ananas (din conserva)
  • o cana cu zahar
  • esenta de vanilie
  • 200 g frisca

Mod de preparare

Se rup pricomigdalele in bucati cat mai mici si se amesteca bine cu unt. Se adauga fulgii de cocos si esenta de vanilie. Se asaza pe un platou, dandu-i-se forma unui blat de tort dreptunghiuIar, lasandu-se la rece o jumatate de ora. Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul si se adauga treptat faina, amestecand continuu, pana cand se ingroasa, apoi se lasa la racit. Se incorporeaza branza de vaci in crema de lapte si se adauga fulgii de cocos si esenta de vanilie. Bucatile de ananas, scurse de sirop, se taie foarte marunt si se pun in crema. Peste blatul de pricomigdaie se intinde crema de lapte si branza. Prajitura se imbraca in frisca si se orneaza cu fulgi de cocos.
Alte prajituri simple recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Tarta cu fructe

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...