Prajitura Ghiocel

Se rup pricomigdalele in bucati cat mai mici si se amesteca bine cu unt. Se adauga fulgii de cocos si esenta de vanilie. Se asaza pe un platou, dandu-

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 40 de pricomigdalele
  • un pachet de unt
  • 200 g fulgi de cocos
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • o cana si jumatate cu lapte
  • 3 linguri cu faina
  • 250 g branza de vaci
  • 200 fulgi de cocos
  • 250 g ananas (din conserva)
  • o cana cu zahar
  • esenta de vanilie
  • 200 g frisca

Mod de preparare

Se rup pricomigdalele in bucati cat mai mici si se amesteca bine cu unt. Se adauga fulgii de cocos si esenta de vanilie. Se asaza pe un platou, dandu-i-se forma unui blat de tort dreptunghiuIar, lasandu-se la rece o jumatate de ora. Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul si se adauga treptat faina, amestecand continuu, pana cand se ingroasa, apoi se lasa la racit. Se incorporeaza branza de vaci in crema de lapte si se adauga fulgii de cocos si esenta de vanilie. Bucatile de ananas, scurse de sirop, se taie foarte marunt si se pun in crema. Peste blatul de pricomigdaie se intinde crema de lapte si branza. Prajitura se imbraca in frisca si se orneaza cu fulgi de cocos.
Alte prajituri simple recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Tarta cu fructe

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...