Prajitura Harley Davidson

Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca untul spuma cu zaharul. Se adauga esenta de rom, cacaua, galbenusurile, unul cate unul, si coaja rasa d

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 8 oua
  • 4 linguri de cacao
  • 2 linguri esenta de rom
  • 100 g ciocolata
  • o cana de zahar
  • o cana de faina
  • coaja de portocala rasa
  • 2 linguri de lapte
  • praf de copt
  • o lingura de unt
  • Pentru crema:
  • 100 g ciocolata
  • 2 linguri de whisky
  • 200 g frisca lichida
  • 100 g stafide
  • 4 linguri de lapte
  • 4 linguri de cacao
  • 4 linguri de zahar
  • un pliculet de zahar vanilat

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca untul spuma cu zaharul. Se adauga esenta de rom, cacaua, galbenusurile, unul cate unul, si coaja rasa de portocala. Se topeste ciocolata in doua linguri de lapte intr-un vas la bain-marie si se toarna peste compozitie. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza si ele, impreuna cu faina si praful de copt stins cu o lingurita de otet. Se unge o forma cu unt, se toarna compozitia si se da la cuptor.

Pentru crema, se amesteca laptele cu cacaua, cu zaharul tos si cu zaharul vanilat pe foc, intr-un vas la bain-marie. Se adauga ciocolata rupta in bucatele si se amesteca pana se topeste. Se mai adauga si doua linguri de frisca lichida si se fierbe pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga doua linguri de whisky, stafidele si un pliculet de zahar vanilat.

Cand s-a racit, blatul se taie in trei straturi si se umple cu crema, din care se opresc trei-patru linguri. Se bate frisca si se adauga crema oprita. Se imbraca tortul cu acest amestec si se tine la rece pana in momentul servirii.
Alte prajituri simple recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Tiramisu

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa