Prajitura Ileana

Pentru prajitura Ileana se face o crema din 800 g smantana batuta cu 300 g zahar, 1 plic de zahar vanilat.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450 g zahar
  • 6 oua
  • 200 g faina
  • 200 g unt
  • vanilie
  • o lingura de cacao
  • coaja de lamaie
  • crema :
  • 800 g smantana
  • 300 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat si
  • 300 g nuca.

Mod de preparare

Pentru prajitura Ileana se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, albusurile batute spuma si faina. Compozitia se imparte in 3 parti. Pe prima se pune cacao, pe a doua se incorporeaza lamaia, iar in a treia se pune vanilia, dupa care se fac 3 foi care se umplu, la final, cu nuca si smantana. Se face o crema din 800 g smantana batuta cu 300 g zahar, 1 plic de zahar vanilat si 300 g nuca macinata.


Dupa ce s-a racit, prajitura Ileana se serveste.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu branza dulce si agrise

Ora de dulce! Delicioasa e putin spus...nu prea am cum sa va dovedesc, asa ca va invit sa o probati daca aveti incredere in...

Desert tarta cu branza dulce si agrise
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa