Prajitura Inimioare dulci

Prajitura Inimioare dulci este un desert simplu, de efect, o prajitura perfecta pentru Valentine's, de pregatit pentru persoanele deosebite din viata ta. Urmeaza reteta pas cu pas si impresioneaza-i pe cei dragi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 90 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 1 kg mere
  • 100 g biscuiti
  • scortisoara
  • nuca de cocos
  • ciocolata
  • cacao

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase, adaugi untul treptat, apoi faina "in ploaie" si framanti un aluat potrivit cu care imbraci fundul si peretii unei tavi tapetata cu folie speciala pentru copt.

Merele se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu putin zahar si scortisoara. Acestea se pun peste aluat. Este indicat ca inainte de a se pune merele rare peste aluat sa se puna gris, asta daca nu lasi merele inainte cu scortisoara si cu zaharul, la scurs. Deasupra merelor se pun biscuiti dati pe razatoarea mica. Peste biscuiti se pune nuca de cocos. Daca te lipsesti de cocos, ai o prajitura cu mere perfecta si pentru cei mici. 
Tava se pune la copt la foc potrivit timp de 20-30 minute. Dupa ce s-a copt prajitura se orneaza cu ciocolata topita sau cacao, realizand cu ajutorul unei forme speciale inimioare.


Prajitura Inimioare dulci este perfecta pentru Dragobete sau Valentine's.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide