Prajitura intoarsa cu nuca

Prajitura intoarsa este o prajitura delicioasa cu nuca. Prima data preparam folile. Amestecam faina si untul, adaugam zaharul pudra, praful de copt, oul si smantana.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • PENTRU FOI:
  • 400 gr faina
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri smantana
  • 200 gr gem de prune
  • PENTRU UMPLUTURA:
  • 300 gr nuca macinata
  • 8 oua
  • 200 gr zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat sau o esenta de vanilie

Mod de preparare

Prajitura intoarsa este o prajitura delicioasa cu nuca.

1.Prima data preparam folile.Amestecam faina si untul,adaugam zaharul pudra,praful de copt,oul si smantana.Framantam aluatul bine pana se incorporeaza toate ingredientele si il impartim in doua.Intindem fiecare foaie cu sucitorul .
2.Punem prima foaie in tava de copt unsa cu ulei si tapetata cu faina.Peste foaia din tava intindem un strat de gem de prune (este mai acrisor).
3.Pentru umplutura:separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile cu cu zaharul adaugat lingura cu lingura pana cand acesta nu se mai simte.Adaugam galbenusurile,nuca si vanilia si mestecam cu o lingura de jos in sus.Turnam acest amestec peste gem si acoperim cu ce-a de-a doua foaie.Perforam cu o furculita din loc in loc.Coacem circa 40 de minute,sau pana devine usor aramie la suprafata.
4.Dupa ce s-a copt prajitura intoarsa cu nuca se lasa sa se raceasca in tava,apoi se taie,se intorc bucatile si se pudreaza cu zahar.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Piftii (racituri) cu carne de pui

Piftii (racituri) cu carne de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca