Galbenusurile se freaca bine cu jumatate din cantitatea de zahar. Se adauga faina in ploaie, amestecand bine. La urma, se pune praful de copt si untu
Galbenusurile se freaca bine cu jumatate din cantitatea de zahar. Se adauga faina in ploaie, amestecand bine. La urma, se pune praful de copt si untul batut spuma. Se separa albusurile de galbenusuri de la cele cinci oua. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile se freaca cu zaharul ramas. Se incorporeaza galbenusurile in spuma de albusuri, omogenizand bine amestecul. Se adauga miezul de nuca, esenta de migdale si coaja de lamaie.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, se rastoarna aluatul si se lasa la cuptor 20 de minute. Se scoate prajitura si se asaza deasupra ei un strat de gem, iar peste acesta, amestecul de oua si nuca. Se lasa la cuptor pentru inca 10-15 minute.
Se serveste rece, taiata in bucati.
Alte prajituri simple recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Tarta cu fructe
Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti