Prajitura Iulia

Blatul: 8 albusuri, 200 g zahar pudra, 250 g nucã macinata, 3 linguri faina, 1 lingurita amoniac Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul in ploai

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 450 g zahar pudra
  • 150 g zahar tos
  • 250 g nuca macinata
  • 100 g nuci prajite
  • 3 linguri faina
  • 2 pachete unt
  • 1 lingurita amoniac

Mod de preparare

Blatul: 8 albusuri, 200 g zahar pudra, 250 g nucã macinata, 3 linguri faina, 1 lingurita amoniac


Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul in ploaie, pana se topeste. Se adauga nuca, faina, amoniacul (stins cu zeama de lamaie, dar mai bine cu lapte caldut).

Iese un aluat moale, care curge, din care se fac 3 foi. Se pun in tava aproximativ 5 linguri pentru fiecare foaie. Se coc în tava unsa bine cu grasime. Nu se coc prea tare. Se desprind cu cutitul din tava, calde.


Crema: 8 galbenusuri, 250 g zahar pudra, 2 pachete unt
Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra pana creste, apoi pe baie de aburi, pana se incalzesc bine. Se lasa sa se raceasca. Se scoate apa din unt si se amesteca cu galbenusurile racite.

Crema se imparte in 3 parti egale: 2 parti se pun intre foi si o parte se pune deasupra.


Glazura: 150 g zahar tos, 100 g nuci prajite
Se caramelizeaza zaharul, se pun nucile.

Se scoate de cald într-un platou uns cu unt.

Dupa ce s-a racit se sfarma cu sucitorul si se pune peste crema de deasupra prajiturei. Se fixeaza cu mana. Se da la rece si se taie a doua zi.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cum se fac ouale posate

Cum se fac ouale posate
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca