Prajitura Julia

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. iar galbenusurile se freaca separat cu zaharul. Se inglobeaza galbenu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • scortisoara
  • Pentru crema:
  • 200 g stafide
  • 200 g unt
  • o jumatate de cana de zahar
  • o cana de lapte
  • 3 linguri de cacao
  • 100 g ciocolata rasa

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. iar galbenusurile se freaca separat cu zaharul. Se inglobeaza galbenusurile in spuma de albusuri si se adauga treptat faina. Se pune esenta de vanilie si scortisoara, se amesteca bine si se da blatul la cuptor, la foc potrivit, intr-o tava patrata, unsa cu putin unt si tapetata cu faina.

Se freaca bine untul cu zaharul. Cacaua se dizolva in lapte si se pune amestecul pe foc, in bain-marie. Se adauga stafidele. Se incorporeaza untul si se amesteca bine, pana cand crema se ingroasa.

Blatul se taie in trei felii. Acestea se ung cu crema si se asaza una peste cealalta. Prajitura se taie in romburi si se orneaza cu ciocolata rasa.
Alte prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Tiramisu

Prajitura cu prune

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...