Prajitura Linzer

Se amesteca zaharul cu faina, migdalele macinate, cacaoa, praful de scortisoara, zaharul vanilat si cuisoarele macinate. Se adauga ouale si lichioru

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr. zahar
  • 250 gr. migdale macinate
  • 150 gr. faina
  • 1 lingurita de cacao
  • 1 lingurita scortisoara pisata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf de cutit de cuisoare macinate
  • 2 oua
  • 2 linguri lichior de cirese
  • 250 gr. unt
  • 200 gr. dulceata de zmeura
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Se amesteca zaharul cu faina, migdalele macinate, cacaoa, praful de scortisoara, zaharul vanilat si cuisoarele macinate.

Se adauga ouale si lichiorul, apoi untul taiat bucatele. Se framanta repede o coca, pe care se pune la frigider pentru 60 min., acoperita cu o folie de aluminiu.

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C. Se intinde cu un sucitor 2/3 din coca racita. Se presara intr-o forma (26 cm. diametru) putin pesmet, apoi captusiti forma cu coca intinsa. Se unge blatul cu dulceata de zmeura. Se intinde restul de coca si se taie cu un cutit special, zimtat. Se orneaza prajitura cu aceste fasii, se aranjeaza ca niste gratii pe suprafata intregii prajituri. Se unge aceste fasii cu galbenusul de ou bine batut. Se coace cca. 60 min. Se scoate apoi prajitura din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Prajitura va deveni si mai aromata si frageda daca, pe langa migdale, mai se adauga si alune sau nuci macinate.
Se serveste taiata in felii ca si tortul.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...