Prajitura Linzer

Se amesteca zaharul cu faina, migdalele macinate, cacaoa, praful de scortisoara, zaharul vanilat si cuisoarele macinate. Se adauga ouale si lichioru

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr. zahar
  • 250 gr. migdale macinate
  • 150 gr. faina
  • 1 lingurita de cacao
  • 1 lingurita scortisoara pisata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf de cutit de cuisoare macinate
  • 2 oua
  • 2 linguri lichior de cirese
  • 250 gr. unt
  • 200 gr. dulceata de zmeura
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Se amesteca zaharul cu faina, migdalele macinate, cacaoa, praful de scortisoara, zaharul vanilat si cuisoarele macinate.

Se adauga ouale si lichiorul, apoi untul taiat bucatele. Se framanta repede o coca, pe care se pune la frigider pentru 60 min., acoperita cu o folie de aluminiu.

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C. Se intinde cu un sucitor 2/3 din coca racita. Se presara intr-o forma (26 cm. diametru) putin pesmet, apoi captusiti forma cu coca intinsa. Se unge blatul cu dulceata de zmeura. Se intinde restul de coca si se taie cu un cutit special, zimtat. Se orneaza prajitura cu aceste fasii, se aranjeaza ca niste gratii pe suprafata intregii prajituri. Se unge aceste fasii cu galbenusul de ou bine batut. Se coace cca. 60 min. Se scoate apoi prajitura din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Prajitura va deveni si mai aromata si frageda daca, pe langa migdale, mai se adauga si alune sau nuci macinate.
Se serveste taiata in felii ca si tortul.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pulpe de pui cu ciuperci

Pulpe de pui cu ciuperci
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca