Prajitura Linzer este o prajitura clasica, care imbina perfect aromele de mirodenii cu cele de dulceturi si care va face deliciul meselor in familie sau al celor festive.
Amestecam untul cu zaharul si smantana, apoi adaugam ouale cu esenta.Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt si le incorporam. Cand am terminat cu faina impartim aluatul in 2 bucati (o bucata sa fie un sfert cat cealalta bucata). Asezam bucata mai mare intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu (acolo zicea sa ungem tava cu ulei dar eu am pus folie). Deasupra adaugam dulceata (amestecate cele 2 feluri de dulceata) si o intindem usor pe toata suprafata cu o lingurita.
Intindem bucatica de aluat ramasa pe masa de lucru si o taiem fasii de 1 cm. Le punem peste dulceata formand un grilaj. Terminam de facut grilajul si il ungem cu oul batut.
Dam la cuptor pana se incepe sa se rumeneasca deasupra. O scoatem de la cuptor si o lasam sa se raceasca.
La sfarsit o pudram cu zahar pudra
* Reteta am luat-o de pe alt site numit licutamarin.blogspot.ro doar ca e putin modificata de mine. Mi-ar fi util un mixer de mana ca sa pot amesteca mai repede si bine ingredientele..
Prajitura Linzer se serveste rece, pudrata cu zahar pudra.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii