Prajitura Linzer este o prajitura de casa delicioasa, cu gem, ce se prepara cu precadere in sezonul rece.
Untul se amesteca cu zaharul. Faina cernuta si praful de copt se amesteca, se adauga nucile macinate, oul si aromele. Aluatul se lasa la rece la frigider, apoi se imparte in 4. Din 3/4 din aluat se intinde o foaie care se pune in forma detasabila (diametru 22cm) si peste ea se pune gemul de coacaze.
Din restul de aluat se formeaza fasii care se pun in forma de gratar peste marmelada, facandu-se de asemenea si o margine. Se unge cu ou pe margine si se pun fasii de migdale. Se coace 40-45 min. la 190 grade.
Pofta buna! Reteta Prajitura Linzer a fost propusa de crisa78 pe forum culinar.ro
Cred ca stiti cum este cand vrei ceva dulce si buuun. Asa ca astazi am cam stat in bucatarie si am prajiturit. Sunt multumita...
Prajitura cu crema caramelPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura