Prajitura Milch Schinitte este o delicioasa prajitura de casa cu blat pufos de cacao si crema fina de lapte. Este o prajitura ce va fi cu siguranta apreciata de copii.
Blat:
Separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu zahar, zahar, ulei si se bat cu mixerul. Albusurile le batem spuma. Peste galbenusuri se adauga faina amestecata cu praful de copt, cacaua si albusurile batute spuma. Se coace in tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce se raceste, se taie blatul in doua. Blaturile se insiropeaza cu sirop de zahar ars.
Crema:
Se pune gelatina la inmuiat in apa rece. Laptele condensat se amesteca cu 50 ml lapte. Gelatina se topeste in 50 ml lapte cald (pe baie de abur) apoi se adauga amestecului cu lapte condensat. Adaugam si mierea. Batem frisca pana se intareste bine si se amesteca cu compozitia de lapte. Lasam crema la rece 30-40 minute, amestecand din cand in cand. (Nu trebuie sa se inchege, doar sa capete consistenta, sa nu mai fie fluida).
Sirop de zahar ars:
Punem intr-un ibric zaharul, esenta si cele doua cani de apa. Lasam pe foc pana se dizolva tot zaharul. Focul trebuie sa fie potrivit.
Glazura de ciocolata:
Pe baie de aburi topim ciocolata si o amenstecam cu frisca lichida. Dupa ce s-a racit glazuram prajitura.
Sursa acestei retete de prajitura Milch Schnitte este blogul culinar: dumitrufelicia.blogspot.com
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii