Prajitura Mimoza cu crema

Pentru prajitura Mimoza cu crema aveti nevoie de 500 g faina, 3 galbenusuri, 200 g unt, 200 g zahar.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 200 g smantana
  • 1 pachet si jumatate de praf de copt
  • o lingura de otet
  • Crema:
  • 1 l de lapte
  • 6 linguri de faina
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • coaja rasa de lamaie si
  • 2 pachete de zahar vanilat.

Mod de preparare

Pentru prajitura Mimoza cu crema se framanta un aluat din care se fac patru foi care se coc la foc potrivit. Din lapte, zahar si faina se formeaza o crema care apoi se amesteca cu crema de unt si lamaie si se umplu foile - un rand cu crema de lamaie si unul cu gem, iar crema si iar gem. La urma, deasupra se adauga crema de lamaie.


Prajitura Mimoza cu crema se serveste dupa ce s-a racit.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu capsuni si kiwi

Am facut acest tort pentru o cunostinta de ziua sotului ei.Este un tort pentru 20 de persoane si de la toti am primit numai...

Tort cu capsuni si kiwi
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa