Prajitura Mirela

Din galbenusuri, zahar, faina, rom, zahar vanilat si albusurile batute separat se formeaza un blat care se coace in tava la foc potrivit. Biscuitii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul: 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta rom
  • Crema: 500 g biscuiti
  • 3-4 linguri cafea sau ness
  • 750 ml apa
  • 1 pachet unt si 8 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Din galbenusuri, zahar, faina, rom, zahar vanilat si albusurile batute separat se formeaza un blat care se coace in tava la foc potrivit.

Biscuitii se toaca marunt. Separat se fierbe cafeaua sau nessul cu 750 ml apa, care, dupa ce s-a racit, se toarna peste biscuiti. Se freaca untul cu zaharul pudra, dupa care se amesteca cu biscuitii (deja inmuiati in cafea). Se insiropeaza blatul cu sirop (se fierb 500 ml apa, zahar vanilat si rom). Atentie: siropul trebuie sa fie rece. Se intinde crema peste blat si se lasa 1/2 ora la rece.
Se orneaza cu frisca si se rade ciocolata dupa gust

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide