Prajitura Mirva

8 albusuri se bat spuma cu 300 g de zahar, se amesteca usor cu 150 g nuca de cocos si 4 linguri de faina. Se coc 2 foi pe fundul tavii unse cu ulei si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 600 g zahar
  • 150 g nuca de cocos
  • 8 linguri faina
  • 150 ml lapte
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 200 g unt

Mod de preparare

8 albusuri se bat spuma cu 300 g de zahar, se amesteca usor cu 150 g nuca de cocos si 4 linguri de faina. Se coc 2 foi pe fundul tavii unse cu ulei si tapetate cu faina, cate 10 minute fiecare.

Crema: 8 galbenusuri se freaca cu 300 g de zahar, apoi se adauga 4 linguri faina, 150 ml lapte. Compozitia se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa. Se ia de pe foc se raceste, se adauga cele 4 pliculete de vanilie si, in untul deja moale se adauga incetul cu incetul, aceasta compozitie.

Crema se pune intre cele 2 foi, si se mai pastreaza putina crema care se pune deasupra. Se presara apoi putina nuca de cocos sau cacao, ciocolata.


Se taie bucati de aproximativ 2 cm.

Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu mere la Panini Maker Breville

Desert placinta cu mere la Panini Maker Breville
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca