8 albusuri se bat spuma cu 300 g de zahar, se amesteca usor cu 150 g nuca de cocos si 4 linguri de faina. Se coc 2 foi pe fundul tavii unse cu ulei si
8 albusuri se bat spuma cu 300 g de zahar, se amesteca usor cu 150 g nuca de cocos si 4 linguri de faina. Se coc 2 foi pe fundul tavii unse cu ulei si tapetate cu faina, cate 10 minute fiecare.
Crema: 8 galbenusuri se freaca cu 300 g de zahar, apoi se adauga 4 linguri faina, 150 ml lapte. Compozitia se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa. Se ia de pe foc se raceste, se adauga cele 4 pliculete de vanilie si, in untul deja moale se adauga incetul cu incetul, aceasta compozitie.
Crema se pune intre cele 2 foi, si se mai pastreaza putina crema care se pune deasupra. Se presara apoi putina nuca de cocos sau cacao, ciocolata.
Se taie bucati de aproximativ 2 cm.
Alte retete recomandate:
Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti