Pentru retete de primavara! Aroma, culoare si savoare pentru un desert de vis!!!
1. Se prepara blaturile separat in 2 tavi ,mixand albusurile cu un praf de sare si zaharul,galbenusurile frecate cu uleiul se adauga peste albusuri,se dauga si coaja rasa apoi faina. Se Coc in tavi tapetate cu hartie pentru copt cate 20 min.la foc potrivit. Se desprind blaturile de pe hartie si apoi se taie fiecare in cate 2 jumatati egale
2.Se dau la blendercapsunile coapte ,spalate si zvantate apoi piureul obtinut se amesteca cu un plic de ggelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. La fel se procedeaza si cu piureul din pulpa de mandarina. Intr-o tavita mai inalta si de dimensiunea blaturilor asezam primul blat apoi turnam piureul de capsuni,acoperim cu al 2 lea blat, presand usor cu mana,turnam piureul din mandarine,acoperim cu al 3 lea blat.Deasupra turnam piureul de kiwi pe care l-am dat intr-un clocot amestecat cu praful de tort gelle. Lasam la rece 2 ore apoi portionam si decoram cu fructe prajitura.
Pofta buna!
Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti