Prajitura negresa

Prajitura Negresa este o reteta de prajitura cu ciocolata absolut delicioasa si deloc greu de preparat. In plus poate fi un deliciu si pentru invitati daca o servesti alaturi de frisca si fructe.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1
  • 5 cani de zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura ness (optional)
  • 7 linguri de apa
  • 2 linguri Martini sau ce preferati (optional)
  • 200 gr margarina
  • 1 cana faina.
  • 5 pachetel praf de copt stins cu suc de lamaie.

Mod de preparare

Se pune zaharul, cacao, apa intr-o cratita la foc mic. Se amesteca pana se dizolva zaharul, se adauga nessul (daca doriti). Stingem focul de sub cratita si adaugam margarina taiata bucatele pentru a se dizolva mai usor. Amestecam pana se dizolva.

Separam alusurile de galbenusuri, si albusurile le punem la frigider. Luam cateva linguri din compozitia de cacao si adaugam peste galbenusuri, amestecam si turnam compozitia rezultata, incet in compozitia din cratita, amestecand continuu. Apoi punem cele 2 linguri de alcool. Amestecam.

Din compozitia rezultata punem deoparte 10 linguri, intr-un pahar.

In compozitia ramasa adaugam in ploaie faina si praful de copt stins. Amestecam bine.

Batem spuma albusurile cu un strop de sare si le incorporam cu grija in compozitie. Atentie! Punem albusurile peste compozitie nu invers!

Tapetam o tava cu margarina si faina, adaugam compozitia, o tinem la cuptor preincalzit cam 25 minute, 180 grade Celsius. Facem testul cu scobitoarea, daca iese curata, scoatem blatul si turnam deasupra compozitia pusa deoparte in pahar. Punem tava in cuptor pentru inca 3 minute. Prajitura se taie rece si se orneaza cu ce doriti. Eu obisnuiesc s-o ornez cu 250 ml frisca batuta cu 2 linguri de zahar praf, ciocolata taiata in diferite moduri.


Pofta buna! Reteta Prajitura negresa a fost propusa de seima pe forum culinar.ro

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Clătite delicioase cu unt de arahide și migdale

Cred că aveți cu toții o tigaie pe care o considerați perfectă; cea cu care vă place să lucrați, cea în care ați...

Clătite delicioase cu unt de arahide și migdale
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii