Prajitura nuci in vin

Se amesteca faina cu margarina, galbenusurile, zaharul (dupa gust), se framanta un aluat ce se intinde usor. Se imparte in 5 parti pentru 5 foi, din

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g zahar (din care se pune unde se cere
  • dupa gust)
  • 700 ml vin (din care se foloseste pentru fierberea umpluturilor)
  • 1 kg mere
  • 1 borcan marmelada de prune
  • 1 pachet stafide
  • 2 linguri marmelada de caise
  • Scortisoara dupa gust
  • Cuisoare dupa gust
  • Coaja rasa de pe o portocala
  • Pentru aluat
  • 500 g faina
  • 250 g margarina
  • Zahar dupa gust
  • 3 galbenusuri
  • Umplutura cu nuci
  • 200 g nuci macinate
  • Vin pentru fiert nucile macinate
  • Zahar dupa gust
  • Stafide
  • Barot de ciocolata
  • Umplutura cu mac:
  • 200 g mac macinat
  • Vin pentru fiert macul
  • Zahar dupa gust
  • Stafide
  • Coaja rasa de portocale
  • Marmelada de caise

Mod de preparare

Se amesteca faina cu margarina, galbenusurile, zaharul (dupa gust), se framanta un aluat ce se intinde usor. Se imparte in 5 parti pentru 5 foi, din care una mai mare. Se intinde cu facaletul si cu prima foaie se acopera tava de copt peste care se niveleaza umplutura de mac. Se asaza a doua foaie, se pun feliile de mere calite in vin. Urmeaza a treia foaie pe care se desarta nucile macinate si fierte in vin. A patra foaie se unge cu marmelada de prune, se acopera cu ultima foaie de aluat care se unge cu galbenus de ou si se coace la foc mic, multa vreme. Umpluturile se folosesc dupa ce se racesc.
Alte retete de prajituri recomandate

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu macha, mousse de mango si crema de ciocolata alba cu pere

Pudra matcha, se obtine prin procesul de macinare a frunzelor de ceai verde. Mousse-ul de mango se obtine din...

Desert tort cu macha, mousse de mango si crema de ciocolata alba cu pere
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa