Prajitura patru anotimpuri

Prajitura Patru anotimpuri este o reteta de prajitura delicioasa cu fructe, usor de preparat, foarte aspectuoasa, potrivita pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • esenta un
  • plic praf de copt.
  • Decor si Oranre:
  • 4 pliculete jeleu 2 rosii+2 transparente
  • un compot mare de struguri negri
  • 4 fructe coapte de kiwi
  • o portocala mare
  • un mar
  • o banana
  • esenta vanilie
  • cateva linguri de frisca

Mod de preparare

Se bat bine albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul, galbenusurile zdrobite, lingurile de ulei, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt. Se tapeteaza o forma cu hartie, se toarna aluatul si se da la copt in cuptorul preincalzit cca 20 de minute.

Se scoate blatul de pe hartie, se lasa sa se racoreasca si se aseaza pe un platou dreptunghiular (eu l-am asezat pe o tava ).

Se curata fructele si se feliaza in felii foarte subtiri(se lasa la urma marul si banana,sa nu oxideze), se scurge zeama de compot iar boabele de struguri se scurg bine intr-o sita. Se prepara doua pliculete de jeleu(cel rosu) cu zeama de compot, dand intr-un clocot pe aragaz, apoi se lasa cateva minute sa se racoreasca putin si se toarna deasupra blatului, pe toata suprafata.

Se imparte blatul in 4 suprafete egale(eu am folosit o rama reglabila special pentru obtinerea a 4 bucati egale) si se decoreaza fiecare in parte cu cate un sortiment de fructe feliate, exceptie facand cel cu mar unde se completeaza cu banana.

Se prepera si jeleul transprent, dand intr-un clocot450 ml apa cu 5-6 linguri de zahar si esenta de vanilie,toate ametecate continuu pana se leaga putin. Se toarna jelueul fierbinte pe toata suprafata prajiturii, peste fructe. Se lasa cateva minute la rece apoi se decoreaza daca mai dorim cu frisca sau se consuma simpla, taiata in bucati potrivite.


Pofta buna! Reteta Prajitura patru anotimpuri a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Lasagna cu praz, salata verde si cartofi dulci

Initial, reteta trebuia sa aibe alte ingrediente, adica...spanac in loc de salata si dovleac placintar in loc de cartofii...

Lasagna cu praz, salata verde si cartofi dulci
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca