Prajitura Piramida

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul pudra. Se adauga cacaua, laptele si se pune sa fiarba intr-un vas in baie de aburi. Se amesteca in co

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un cozonac
  • o cana cu miez de nuca macinat
  • o cana de lapte
  • 4 linguri de cacao
  • o lingura de zahar
  • 3 galbenusuri
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 150 g stafide
  • 2 linguri de rom
  • 250 g frisca

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul pudra. Se adauga cacaua, laptele si se pune sa fiarba intr-un vas in baie de aburi. Se amesteca in continuu pana cand se ingroasa. Se lasa la racit si se adauga romul. Din aceasta crema se pastreaza trei linguri.

Se taie cozonacul in felii. Se aseza o parte din de felii pe fondul unui castron patrat si adanc, mai larg spre margini. Se ung cu crema, se presara o lingura de nuca si cateva stafide. Se acopera cu un alt strat de felii de cozonac, mai mare decat primul, si din nou cu crema, nuci si stafide si tot asa, pana cand se umple vasul. Se tine cateva ore la rece. In momentul servirii, se rastoarna prajitura pe un platou cu partea mai mare in jos. La crema pastrata se adauga frisca si cu aceasta compozitie se imbraca prajitura. Se orneaza cu jumatati de miez de nuca.

Alte prajituri recomandate

Prajitura cu visine

Prajitura cu prune

Prajitura cu capsuni si frisca

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!