Prajitura profito

Prajitura profito este un desert delicios care cu siguranta iti va indulci ziua. Pentru a prepara aceasta reteta ai nevoie de: faina, unt oua, budinca, mere, nuca.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 1 kg faina
  • 3 linguri untura sau unt
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 pliculete drojdie
  • lapte
  • 300 g nuca
  • 5-6 mere
  • 1 borcan dulceata de caise
  • Pentru crema:
  • 2 budinci roz sau galben
  • 2 linguri faina
  • 7 linguri zahar
  • 1 l lapte
  • 250 g margarina
  • Pentru glazura:
  • 20 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri de apa fiarta
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Se pregateste aluatul pentru foi din faina, unt, oua, zahar, bicarbonat, drojdie si putin lapte. Aluatul rezultat se imparte in 3, pentru 3 foi. Intr-o tava se pune prima foaie, se unge cu gem de caise iar apoi se adauga un strat de nuca macinata, un strat de mere rase si putin pesmet, dupa care se acopera cu cea de a doua foaie. Se pune totul la cuptor timp de 20 de minute. Ultima foaie se coace separat.

Pentru crema se pune margarina la topit, se adauga zaharul si faina si se amesteca constant. Separat se prepara budinca si apoi se amesteca cu margarina topita si se amesteca pana devina groasa. Compozitia obtinuta se aseaza deasupra celei de a doua foi si se acopera cu ultima foaie.

Pentru glazura se amesteca toate ingredientele si se fierb la foc mic intr-o cratita mai mica, dupa care se toarna peste ultima foaie.


Prajitura profito se lasa la racit timp de 1-2 ore si apoi se serveste.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...