Prajitura pufoasa cu crema de lamaie

Prajitura pufoasa cu crema de lamaie este o reteta de prajituri extraordinara. Este atat de pufoasa si cremoasa ca nu iti va veni sa crezi. Trebuie sa o incerci neaparat.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blatul prajiturii cu lamaie:
  • 400g unt
  • 500g zahar
  • 8 oua
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 3 linguri mari coaja de lamaie
  • 400g faina
  • 15g praf de copt
  • un varf de sare
  • 180ml suc de lamaie stors
  • Pentru crema de lamaie:
  • 500g crema de branza
  • coaja si sucul de la 1 lamaie
  • o pastaie de vanilie sau 1 lingurita extract
  • 80g zahar
  • 300ml frisca lichida

Mod de preparare

In primul rand preparam blatul prajiturii noastre.

Taiem untul cubulete si il mixam impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si este pufos. Adaugam coaja de lamaie si esenta, si cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt si sarea si adaugam treptat, alternand cu sucul de lamaie. Impartim aluatul astfel preparat in 3 si coacem pe rand cele 3 foi ale prajiturii, lasandu-le sa se raceasca. Blatul prajiturii este copt dupa 15-20 de minute, pana este auriu la suprafata.

Intre timp pregatim crema:

mixam bine crema de branza impreuna cu coaja de lamaie si zaharul. Adaugam sucul de lamaie vanilia, iar apoi incorporam usor frisca lichida, amestecam sa se omogenizeze, dupa care mixam la viteza mare pentru 2-3 minute. Pastram la frigider pana la utilizare.

Dupa ce s-au racit blaturile prajiturii, impartim crema in 3, asezam doua parti intre cele 3 blaturi, iar cu ultima parte de crema nivelam exteriorul prajiturii.


Prajitura pufoasa cu crema de lamaie se tine la rece, se serveste decorata cu coaja sau felii de lamaie.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu slaninuta la cuptor

Am gasit la bucataras Gaby_d aceasta reteta pe care am modificat-o foarte usor.Mi-a placut la nebunie!! E usor de facut,...

Omleta cu slaninuta la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca