Prajitura raw cu morcovi si glazura de nuci

Curentul raw vegan a luat amploare, din dorinta de a manca sanatos, si de a pastra vitaminele pe care fructele si legumele ni le ofera in starea lor naturala. Sunt o multime de prajituri raw, foarte delicioase, cum ar fi aceasta prajitura cu morcovi.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350g morocv proaspat razuit
  • 150g curmale
  • 122g nuci
  • 50g merisoare uscate (sau caise uscate)
  • 50g nuca de cocos razuita
  • 1/2lg scortisoara macinata
  • un varf de ghimbir proaspat razuit
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • un vf de sare
  •  
  • Pentru glazura de nuci:
  • 150g caju
  • inmuiate pentru cel putin 2 ore
  • apoi stoarse
  • 125ml apa (mai multa daca e nevoie)
  • 4lg sirop de artar
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • 250g ulei de cocos (topit)
  •  
  •  
  •  

Mod de preparare

Razuie morcovul pe cea mai fina parte si apoi stoarce-l cat de mult poti. Pune impreuna in blender curmalele, fructele uscate (merisoarele sau caisele) si nucile si mixeaza-le impreuna nu foarte mult, doar pana cand se combina intre ele.

Adauga nuca de cocos macinata (neindulcita), condimentele, zeama de lamaie si morcovul razuit. Mai mixeaza pana cand amestecul se omogenizeaza si "aluatul" se leaga. Transfera amestecul intr-un vas cu forma dorita de tine sau formeaza mici prajiturele pe care le lasi la frigider pentru o ora.

Pentru glazura de nuci (raw):

Mixeaza in blender toate ingredientele, mai putin uleiul de cocos, pana cand devin cremoase, s-ar putea sa mai adaugi putina apa (depinde de puterea blenderului). Adauga uleiul de cocos si mixeaza in continuare pana cand devine ca o crema. Raceste la frigider pana cand devine ferma si tartinabila.

Aceasta glazura poate fi folosita si pentru alte prajituri, fiind foarte sanatoasa.

 

 

 


Prajitura raw de morcovi se serveste  cu glazura de nuci deasupra si cu morcov razuit.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca