Prajitura raw immunity booster, made by Raw Chef Ligia Pop

Mod de preparare• adaugati migdalele in blenderul performant Oster Versa si mixati pentru cateva secunde pana obtineti o faina

Portii
5
Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Blat
  • migdale 100g
  • canepa decorticata 100g
  • gelatina din tarate de psyllium 70g
  • mix de polen, miere si pastura 70g
  • fulgi de cocos 50g
  • Crema
  • mere 2 buc feliate
  • dovleac placintar 23 cubulete
  • gelatina din tarate de psyllium 50g
  • mix de polen, miere si pastura 70g
  • radacina de ghimbir 1 cm
  • turmeric 25 g
  • mix condimente iarna 10 g
  • apa 500 ml
  • Pentru ornat
  • flori de galbenele
  • fulgi de nuca de cocos
  • merisoare / coacaze rosii

Mod de preparare

Mod de preparare
• adaugati migdalele in blenderul performant Oster Versa si mixati pentru cateva secunde pana obtineti o faina
• puneti intr-un bol gelatina din psyllium (obtinuta din seminte de psyllium inmuiate in prealabil in 150ml apa) si adaugati putina apa pentru a o dilua
• adaugati in bol faina de migdale, canepa decorticata, mixul de polen, miere si pasture si fulgii de cocos si amestecati compozitia pana se formeaza un blat lipicios compact. Se lasa deoparte si se prepara crema.
• pentru prepararea cremei, puneti in vasul blenderului performant Oster Versa gelatina din tarate de psyllium, merele foliate, cubuletele de dovleac, mixul de condimente de iarna (scortisora, anason, cuisoare), turmericul, ghimbirul, mixul de polen, miere si pastura, adaugati putina apa si mixati pentru cateva secunde pana cand se formeaza o crema fina omogena
• pentru asamblarea prajiturii, intr-o forma culinara circulara de dimensiunea aproximativa 10/10 cm presati o parte din blat. Puteti folosi si forme mai mici sau mai mari. Blatul trebuie sa aiba inaltimea minima de 1 cm. Peste el se toarna o parte din crema si se orneaza cu nuca de cocos, merisoarele sau alte fructe, precum afine, catina sau coacaze si flori comestibile.
• se consuma imediat, fiindca nutrientii si gustul se vor altera cu trecerea timpului.

Prajiturile si preparatele raw sunt solutii pentru intarirea sistemului imunitar, pentru un plus de energie, datorita concentratiei mare de nutrienti pretiosi. Stim ca in general prajiturile facute cu zahar rafinat slabesc sistemul imunitar, fiindca zaharul ataca sistemul imun si scoate fortat calciul din corp. De aceea, atat pentru adulti cat si pentru copii, incercati cat mai des sa inlocuiti deserturile traditionale cu cele in stare cruda sau raw. Acestea nu contin zahar rafinat, agenti de crestere daunatori pentru sistemul digestiv, nu ingrasa, sunt sanatoase si in plus, ofera corpului nutrienti valorosi si necesari pentru o sanatate de invidiat.

Reteta completa: http://ligiapop.com/2015/12/11/prajitura-raw-immune-booster/

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Coaste de porc caramelizate la cuptor

Coaste de porc caramelizate la cuptor
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea