Se freaca untul spuma cu zaharul si se adauga unul cate unul galbenusurile, se dizolva doua lingurite de nes in doua-trei linguri de apa calda, crema
Se freaca untul spuma cu zaharul si se adauga unul cate unul galbenusurile, se dizolva doua lingurite de nes in doua-trei linguri de apa calda, crema de unt, impreuna cu trei linguri de cafea concentrata. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in ele. Se adauga
praful de copt si faina in ploaie, amestecand bine aluatul. Se unge o forma rotunda cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna aluatul in forma si se da la cuptor 30-40 de minute.
Se scoate blatul si se lasa la racit. Se adauga patru linguri de cafea in frisca lichida si apoi se bate spuma. Se taie blatul in jumatate si se umple cu o treime din crema din frisca. Se imbraca prajitura cu restul de frisca si se pudreaza cu cacao, amestecata cu putina cafea. Se pastreaza la rece.
Alte prajituri simple recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Tiramisu
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa