Prajitura "Roua florilor"

Se separa albusurile de galbenusuri si bate albusul spuma cu zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile si faina, omogenizand compozitia. Se stinge praf

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • o cana cu zahar
  • 6 linguri de faina
  • praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru crema:
  • 2 linguri de lichior de menta
  • 500 g branza grasa de vaci
  • 5 linguri de zahar pudra
  • 300 g frisca lichida
  • 2 lingurite de zeama de lamaie
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 100 g ciocolata alba
  • boabe de strugure alb

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri si bate albusul spuma cu zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile si faina, omogenizand compozitia. Se stinge praful de copt cu o lingurita de otet si se adauga la aluat, impreuna cu coaja rasa de lamaie. Se unge o tava dreptunghiulara cu unt, se toarna compozitia si se da la cuptor, la foc potrivit. Se scoate si se lasa la racit.

Pentru crema, se freaca branza de vaci, scursa de zer, cu zaharul pudra. Se adauga lichiorul de menta, putina zeama de lamaie si un pliculet de zahar vanilat. Se bat 150 g frisca pe jumatate si se incorporeaza in crema de branza. Din aceasta compozitie se opresc trei linguri, iar cu restul se umple blatul taiat pe jumatate. Se topeste ciocolata alba intr-un vas la bain-marie. Se amesteca cele trei linguri de crema de branza oprite cu ciocolata topita si se imbraca prajitura cu aceasta glazura.

Se aleg boabe de strugure alb cat mai mari, se taie pe jumatate, pe lungime si se asaza peste prajitura. Se lasa cateva ore la frigider si se serveste taiata in bucatele.
Alte prajituri simple recomandate

Tiramisu

Prajitura cu visine

Prajitura cu prune

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...