Prajitura "Roua florilor"

Se separa albusurile de galbenusuri si bate albusul spuma cu zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile si faina, omogenizand compozitia. Se stinge praf

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • o cana cu zahar
  • 6 linguri de faina
  • praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru crema:
  • 2 linguri de lichior de menta
  • 500 g branza grasa de vaci
  • 5 linguri de zahar pudra
  • 300 g frisca lichida
  • 2 lingurite de zeama de lamaie
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 100 g ciocolata alba
  • boabe de strugure alb

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri si bate albusul spuma cu zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile si faina, omogenizand compozitia. Se stinge praful de copt cu o lingurita de otet si se adauga la aluat, impreuna cu coaja rasa de lamaie. Se unge o tava dreptunghiulara cu unt, se toarna compozitia si se da la cuptor, la foc potrivit. Se scoate si se lasa la racit.

Pentru crema, se freaca branza de vaci, scursa de zer, cu zaharul pudra. Se adauga lichiorul de menta, putina zeama de lamaie si un pliculet de zahar vanilat. Se bat 150 g frisca pe jumatate si se incorporeaza in crema de branza. Din aceasta compozitie se opresc trei linguri, iar cu restul se umple blatul taiat pe jumatate. Se topeste ciocolata alba intr-un vas la bain-marie. Se amesteca cele trei linguri de crema de branza oprite cu ciocolata topita si se imbraca prajitura cu aceasta glazura.

Se aleg boabe de strugure alb cat mai mari, se taie pe jumatate, pe lungime si se asaza peste prajitura. Se lasa cateva ore la frigider si se serveste taiata in bucatele.
Alte prajituri simple recomandate

Tiramisu

Prajitura cu visine

Prajitura cu prune

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gulas de oaie cu fasole boabe

Cam stramb din nas daca este vorba de oaie. Sotul meu a complotat cu fratele lui, spuneau ce bun ar fi un gulas de oaie....

Gulas de oaie cu fasole boabe
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca