Se separa albusurile de galbenusuri si bate albusul spuma cu zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile si faina, omogenizand compozitia. Se stinge praf
Se separa albusurile de galbenusuri si bate albusul spuma cu zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile si faina, omogenizand compozitia. Se stinge praful de copt cu o lingurita de otet si se adauga la aluat, impreuna cu coaja rasa de lamaie. Se unge o tava dreptunghiulara cu unt, se toarna compozitia si se da la cuptor, la foc potrivit. Se scoate si se lasa la racit.
Pentru crema, se freaca branza de vaci, scursa de zer, cu zaharul pudra. Se adauga lichiorul de menta, putina zeama de lamaie si un pliculet de zahar vanilat. Se bat 150 g frisca pe jumatate si se incorporeaza in crema de branza. Din aceasta compozitie se opresc trei linguri, iar cu restul se umple blatul taiat pe jumatate. Se topeste ciocolata alba intr-un vas la bain-marie. Se amesteca cele trei linguri de crema de branza oprite cu ciocolata topita si se imbraca prajitura cu aceasta glazura.
Se aleg boabe de strugure alb cat mai mari, se taie pe jumatate, pe lungime si se asaza peste prajitura. Se lasa cateva ore la frigider si se serveste taiata in bucatele.
Alte prajituri simple recomandate
Tiramisu
Prajitura cu visine
Prajitura cu prune
Cam stramb din nas daca este vorba de oaie. Sotul meu a complotat cu fratele lui, spuneau ce bun ar fi un gulas de oaie....
Gulas de oaie cu fasole boabeOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj