Prajitura simpla cu ciocolata

Untul se bate spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga ouale pe rind, amestecind dupa fiecare. Se pune faina, praful de copt si cacao, romul si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat: 75 gr. unt moale
  • 100 gr. zahar
  • un zahar vanilat
  • 4 oua
  • 150 gr. faina
  • un praf de copt
  • 4 linguri rom
  • o lingura cacao
  • 6 ciocolatele cu rom
  • glazura: 200g glazura de ciocolata

Mod de preparare

Untul se bate spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga ouale pe rind, amestecind dupa fiecare. Se pune faina, praful de copt si cacao, romul si se incorporeaza in aluat.

Cicolatelele se taie in doua. In tava tapetata cu hirtie de copt se pune aluatul si se dauga ciocolatile. Se coace 40 min la 180 grade si apoi se scoate blatul din forma si lasa la racit.

Se imbraca in ciocolata si se presara imediat cu fulgi de cocos. Se pastreaza intr-un loc mai rece sau la frigider.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!