Prajitura Tatiana

Blatul:se separa albusurile de galbenusuri; galbenusurile se amesteca cu uleiul ca o maioneza; albusurile se bat spuma cu mixerul sau cu telul, se ada

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:7 oua
  • 7 linguri zahar tos
  • 7 linguri faina
  • 7 linguri ulei
  • 1 lingura rom sau zeama lamaie
  • coaja de lamaie
  • praf de copt
  • Crema:1 cana zahar tos
  • 1 cana miez nuca macinata
  • 1 cana biscuiti mai tari macinati
  • 2 linguri cacao
  • 1 paharel rom sau esenta de rom(1 lingurita)
  • 1 cana apa
  • 1 pachet de unt sau margarina

Mod de preparare

Blatul:se separa albusurile de galbenusuri; galbenusurile se amesteca cu uleiul ca o maioneza; albusurile se bat spuma cu mixerul sau cu telul, se adauga zaharul impreuna cu romul sau zeama de lamaie, se bat in continuare pana se ridica din nou spuma, se adauga galbenusurile si apoi faina si praful de copt cernute. Compozitia se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se niveleaza si se introduc in cuptorul incins la foc mijlociu. 20 de min nu se deschide cuptorul.

Crema: se amesteca nucile, biscuitii, cacaoa si untul. Apa se da in clocot si se adauga peste celelalte ingrediente. Se omogenizeaza crema si se amesteca cu romul.

Blatul dupa ce s-a racit se taie in doua pe orizontala si se pune toata crema. Se poate orna cu frisca sau glazura de ciocolata.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...