Prajitura Teo

Prajitura Teo este o prajitura delicioasa cu blat de vanilie si crema de cacao. Faina se omogenizeaza in cca 200 ml lapte rece, oua si sare. Laptele se amesteca cu zaharul.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 foi de rulada
  • Pentru crema de vanilie:
  • oua - 2 bucati
  • lapte - 500 ml
  • zahar - 150 g
  • faina - 100 g
  • sare - 5 g
  • esenta de vanilie - 10 g
  • esenta de rom - 10 g
  • zahar vanilat - 5 g
  • Pentru crema de cacao:
  • cacao - 30 g
  • zahar - 150 g
  • lapte - 500 ml
  • faina - 100 g
  • sare - 5 g
  • esenta de rom - 10 ml
  • esenta de vanilie - 10 ml
  • oua - 2 bucati

Mod de preparare

Prajitura Teo este o prajitura delicioasa cu blat de vanilie si crema de cacao. Procesul tehnologic pentru ambele este identic, cu o singura exceptie – la una dintre ele se foloseste cacao. Faina se omogenizeaza in cca 200 ml lapte rece (pentru a evita formarea de aglomerari), oua si sare. Laptele se amesteca cu zaharul (daca se pregateste crema de cacao, se adauga si aceasta), se pune la foc, iar cand laptele fierbe se pune faina omogenizata in lapte, se amesteca bine pentru a nu se lipi de vas (este de preferat un tuci) si pentru o omogenizare cat mai buna. Se fierbe pana atunci cand intindem putina compozitie pe cutit si o racim, aceasta trebuie sa se desprinda de cutit lasindu-l curat. Se lasa la racit, se aromatizeaza si se umplu foile astfel: o foaie, un strat de crema de cacao, o foaie, un strat de crema de vanilie si inca doua foi unse in acelasi mod.

Prajitura Teo se poate orna cu frisca sau ciocolata rasa.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...