Prajitura tigrata, caramelizata cu pere si banane

Va recomandam o prajitura perfecta. Este usor de pregatit si mai ales va incanta pe oricine serviti cu o felie. Un deliciu! Prajitura cu pe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 pere
  • 1 banana (faculattiv)
  • 5 oua
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri maizena
  • Blat:
  • 85 g faina+maizena
  • 80 g zahar(5 linguri
  • aproximativ)
  • 1 lingurita cacao
  • 5 g praf copt
  • 1 zahar vanilat
  • zeama si coaja de lamaie
  • scortisoara(fac.)
  • 100 g (5-7 linguri zahar
  • aproximativ- pentru caramelizat)

Mod de preparare

Va recomandam o prajitura perfecta. Este usor de pregatit si mai ales va incanta pe oricine serviti cu o felie. Un deliciu!

Prajitura cu pere si banane

3

Perele se curata, se taie pe jumatate. Curatam casuta de samburi. Stropim perele cu zeama de lamaie si putina scortisoara. Punem zaharul la caramelizat. Daca il caramelizati in vas de Jena, cand nu e maroniu tare si mai are bucati albe, trageti vasul de pe foc, pentru ca se caramelizeaza mai departe. Se intinde caramelul pe peretii vasului, prin rotire. Intre timp m-am hotarat ca perele ar da mai bine felii, asa ca le-am aranjat pe margine. In mijloc am pus o banana feliata.

Blatul: Blatul poti sa-l faci si numai cu faina, daca nu ai maizena/amidon. Am batut albusurile spuma. Galbenusurile le-am frecat cu zaharul si coaja de lamaie, dupa care le-am adaugat la albusuri. Faina am amestecat-o cu maizena si praful de copt. Am adaugat incet la oulale spuma, in timp ce mixam lejer.

O parte din aluat am amestecat cu cacao. Am turnat cele doua amestecuri, la intamplare si am dat vasul in cuptorul preincalzit la 170 gr C timp de 25 minute, dupa care am coborat temperatura la 160 gr C, am acoperit vasul cu folie de aluminiu si am mai lasat 15 minute. Dupa un minut, am rasturnat prajitura pe platou.

Sfaturi:

Zaharul se pune in functie de cat de dulci sunt perele.

Caramelul in functie de cat de mare e vasul in care faci (si nu uita de pere/dulci).


Se serveste rece-rece! Se poate decora cu frisca.

Alte retete cu pere gasiti aici:

Prajitura cu aluat dospit, smantana si pere,

Tort simplu cu pere,

Tarta cu mere si pere

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa