Prajitura tigrata, caramelizata cu pere si banane

Va recomandam o prajitura perfecta. Este usor de pregatit si mai ales va incanta pe oricine serviti cu o felie. Un deliciu! Prajitura cu pe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 pere
  • 1 banana (faculattiv)
  • 5 oua
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri maizena
  • Blat:
  • 85 g faina+maizena
  • 80 g zahar(5 linguri
  • aproximativ)
  • 1 lingurita cacao
  • 5 g praf copt
  • 1 zahar vanilat
  • zeama si coaja de lamaie
  • scortisoara(fac.)
  • 100 g (5-7 linguri zahar
  • aproximativ- pentru caramelizat)

Mod de preparare

Va recomandam o prajitura perfecta. Este usor de pregatit si mai ales va incanta pe oricine serviti cu o felie. Un deliciu!

Prajitura cu pere si banane

3

Perele se curata, se taie pe jumatate. Curatam casuta de samburi. Stropim perele cu zeama de lamaie si putina scortisoara. Punem zaharul la caramelizat. Daca il caramelizati in vas de Jena, cand nu e maroniu tare si mai are bucati albe, trageti vasul de pe foc, pentru ca se caramelizeaza mai departe. Se intinde caramelul pe peretii vasului, prin rotire. Intre timp m-am hotarat ca perele ar da mai bine felii, asa ca le-am aranjat pe margine. In mijloc am pus o banana feliata.

Blatul: Blatul poti sa-l faci si numai cu faina, daca nu ai maizena/amidon. Am batut albusurile spuma. Galbenusurile le-am frecat cu zaharul si coaja de lamaie, dupa care le-am adaugat la albusuri. Faina am amestecat-o cu maizena si praful de copt. Am adaugat incet la oulale spuma, in timp ce mixam lejer.

O parte din aluat am amestecat cu cacao. Am turnat cele doua amestecuri, la intamplare si am dat vasul in cuptorul preincalzit la 170 gr C timp de 25 minute, dupa care am coborat temperatura la 160 gr C, am acoperit vasul cu folie de aluminiu si am mai lasat 15 minute. Dupa un minut, am rasturnat prajitura pe platou.

Sfaturi:

Zaharul se pune in functie de cat de dulci sunt perele.

Caramelul in functie de cat de mare e vasul in care faci (si nu uita de pere/dulci).


Se serveste rece-rece! Se poate decora cu frisca.

Alte retete cu pere gasiti aici:

Prajitura cu aluat dospit, smantana si pere,

Tort simplu cu pere,

Tarta cu mere si pere

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de cartofi noi cu hrean

Am pornit initial de la ideea de ciorba saseasca si am ajuns la ce se vede. Adica acest preparat face parte din ciclul ,,...

Ciorba de cartofi noi cu hrean
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca