Prajitura trenulet

Albusul se bate spuma cu zaharul.Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, apa si praful de copt.Se toarna faina in ploaie. Compozitia se imparte in do

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 400 grame zahar
  • 450 grame faina
  • 14 linguri ulei
  • 16 linguri apa clocotita
  • 2 plicuri praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • Crema: 250 grame zahar
  • 1 cana apa
  • 3 cani lapte
  • 4 linguri margarina
  • 2 budinci de lamaie sau vanilie
  • 1 lamaie
  • Glazura: 250 grame zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri apa clocotita
  • 1 lingurita margarina
  • 3 lingurite ulei

Mod de preparare

Albusul se bate spuma cu zaharul.Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, apa si praful de copt.Se toarna faina in ploaie.

Compozitia se imparte in doua. Intro tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, se toarna jumatate si se face un chec simplu, iar cealalta jumatate se amesteca cu cele 3 linguri de cacao si se face un chec colorat.

In timp ce se coc checurile, se face o crema.

Se caramelizeaza zaharul si se stinge cu apa. Laptele se amesteca cu praful de budinca, se toarna peste zaharul caramelizat si stins cu apa si se fierbe. Cand s-a racit crema, se amesteca cu margarina si zeama de lamaie.

Dupa ce s-au racit bine checurile se taie felii in diagonala.

Se ung alternative cu crema: o felie alba, una colorata.

Se asaza pe o tava in forma de potcoava.

Se toarna peste, glazura fierbinte si se intinde cu un cutit ud.


Reteta propusa de irene6

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...