Prajitura triunghi cu biscuiti si crema

Prajitura triunghi cu crema de capsuni si ciocolata este o prajitura de casa simpla si rapida, foarte aspectuoasa, o prajitura pe care o puteti pregati cu succes la ocaziile de sarbatoare.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Prima crema de ciocolata:
  • 150g de margarina pentru crema
  • 15 linguri de zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom
  •  
  • A doua crema:
  • un plic de praf de inghetata de capsuni sau creme ole de capsuni
  • 100ml lapte rece
  • 5 g gelatina
  •  
  • Mai avem nevoie de:
  • 30 bucati de biscuiti Petite Bure de cocos
  • bombonele decor de ciocolata.

Mod de preparare

Se pregateste prima crema de ciocolata, frecand bine margarina aflata la temperatura camerei impreuna cu zaharul pudra, esenta si cacaoa, pana ce devine o crema omogena.

Crema de capsuni se obtine mixand praful de inghetata cu laptele rece si apoi turnand gelatina in fir subtire, dupa ce am dizolvat-o in apa rece, apoi am topit-o in bain maren.

Se monteaza prajitura astfel:

intr-o forma de cozonac, tinuta inclinat, astfel incat sa asezam biscuitii, unul langa altul, pe doua laturi ale formei, in asa fel incat sa construim cele doua laturi ale piramidei. Se ung biscuitii cu un strat subtire de crema de ciocolata, apoi se presara deasupra bomboane de decor din ciocolata, se monteaza si al doilea strat de biscuiti, lipindu-se de cei unsi, apoi se toarna jumatate din crema de capsuni, se presara iarasi bombonele de ciocolata, se toarna si restul de crema si se niveleaza usor, apoi se aseaza peste crema de capsuni, ultimul strat de biscuitit lipiti intre ei cu crema de ciocolata. Acest ultim strat de biscuiti vor forma baza piramidei.

Se lasa la frigider cel putin doua ore apoi se taie felii subtiri care se pot decora dupa preferinta cu ciocolata topita, cacao, zahar pudra, frisca, sau ii puteti oferi un decor festiv.

Reteta de prajitura triunghi cu biscuiti si crema a fost oferita de ani67 pe forum culinar.


Serviti prajitura triunghi cu biscuiti si crema de la rece. E mai buna daca sta mai mult si se inmoaie biscuitii.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort in patratele

Este un tort preparat in forma de cozonac, cu blat de cacao si nuca, putin insiropat, cu piersici din compot si crema de...

Desert tort in patratele
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca