Prajitura vanilata cu sirop de rodii

Blatul prajiturii vanilate se imbina perfect cu aroma rodiilor in acesta minunata reteta de prajituri. Este un desert usor si foarte gustos.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g unt
  • 200g zahar tos
  • 3 oua
  • zeama de la o lamaie + de la inca o jumatate
  • 240g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • Pentru siropul de rodie:
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • 2 rodii (semintele de la una
  • sucul de la cealalta)
  • 85g zahar tos
  • 1/2 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

1. Preincalzeste cuptorul la 160 grade celsius. Unge si tapeteaza cu faina o forma de tort cu diametrul de 20 de cm, cu fund detasabil.

2. Mixeaza untul impreuna cu zaharul pana devine pufos si zaharul s-a topit. Adauga cate un ou mixand bine dupa fiecare. Apoi adauga sucul de lamaie si extractul de vanilie. Adauga si faina amestecand usor, nu foarte puternic, altfel aluatul va fi greoi si nu pufos. Pune aluatul de prajitura in forma si lasa-l la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.

3. Prepara si siropul de rodie: amesteca sucul de la jumatatea de lamaie cu semintele de rodie si sucul de la rodie, adauga zaharul si extractul de vanilie. Pune amestecul pe foc la flacara mica pana cand zaharul se dizolva si siropul se ingroasa.

4. Scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca pentru cateva minute, dupa care inteap-o cat mai des cu o scobitoare. Toarna deasupra siropul de rodie.


Serveste prajitura vanilata cu sirop de rodie calda sau rece.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paine cu masline

Intr-una din zile am vazut aceasta paine la Gaby care la randul ei, a vazut-o la Violeta Postolache. Si, cum noua ne plac...

Paine cu masline
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca